Nieuwsartikel

Wederom geslaagde Hollandse Limes Classic
Wederom geslaagde Hollandse Limes Classic
Het was een geslaagde Hollandse Limes Classic afgelopen zaterdag. Veel enthousiaste deelnemers die geholpen door het zomerse weer met plezier de routes fietsten en vele ook daarbij het Romeins weekend in Alphen centrum bezochten.
Dank aan de geweldige organisatie van het team van Ipse de Bruggen en de meehelpende bewoners.
De dag werd muzikaal afgesloten door de vrienden van de Jostiband.
Foto’s: Willem de Jeu en Leo van Sister

Ander Romeins nieuws:

Zuid-Hollandse forten vanuit je luie stoel

Zuid-Hollandse forten vanuit je luie stoel

Niet alle forten langs de Limes zijn even goed bewaard gebleven en in het echt te bezoeken; daarom creëerde Erfgoedhuis Zuid-Holland met diverse andere partijen online applicatie van zes Romeinse forten in Zuid-Holland. In deze TimeTravel-app zijn de forten levensecht gereconstrueerd, waardoor je als bezoeker een idee krijgt hoe de Romeinse castella eruit zagen.

De Romeinse grens – ook wel de Neder-Germaanse limes – liep dwars door Zuid-Holland. Langs deze limes werd een reeks van forten (castella) en ‘steden’ gebouwd. In Zuid-Holland had je bijvoorbeeld de Brittenburg in Katwijk, Praetorium Agrippinae in Valkenburg, Matilo in Leiden, Nigrum Pullum in Zwammerdam, Ockenburgh in Den Haag en een castellum in Bodegraven. Deze zes locaties kun je nu online bekijken via geschiedenisvanzuidholland.nl.

read more