Het Genootschap NIGRVM PVLLVM

Rondlopen over de tentoonstelling met Romeinse vondsten of over het opgravingsterrein waar vroeger het Romeinse fort en de beroemde Zwammerdamschepen hebben gelegen is nog boeiender onder leiding van een gids! Gelukkig is die mogelijkheid er op landgoed Hooge Burch.

Het Genootschap NIGRVM PVLLVM bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die rondleidingen verzorgen en activiteiten organiseren. Zo staan zij bijvoorbeeld vanaf begin april tot eind oktober elke dinsdagmiddag paraat om bezoekers te ontvangen in bezoekerscentrum Nigrvm Pvllvm.Boeiende verhalen en tips
Een aantal van hen kan uit eigen ervaring vertellen hoe de archeologische opgraving van bijvoorbeeld de Romeinse schepen verliep. En wat er nu met deze schepen gebeurt in Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn.
Daarnaast weten ze natuurlijk allen aanvullende informatie te vertellen over de vondsten in de tentoonstelling, en over de samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking.
Ook kunnen zij u tips geven over andere boeiende activiteiten op Romeins gebied: van fietstochten en gladiatorengevechten tot proeverijen of andere archeologische sites.

Ook aansluiten bij het Genootschap?
Lijkt het u ook een aangename tijdsbesteding om als gids op te treden en kennis over te dragen over de Romeinen? Meld u dan aan als aspirant-vrijwilliger.

Dat kan ook als u denkt nog niet zoveel te weten over de geschiedenis van Nigrvm Pvllvm, Romeinse schepen of vondsten. Alles is te leren en de overige gidsen delen graag hun kennis met u!

Voor aanmelding voor informatie/mogelijkheden/kennismaking kunt u mailen naar info@nigrumpullum.nl. Dan kunt u zeker een (telefonische) reactie verwachten!

Het Genootschap NIGRVM PVLLVM in november 2018.
(Staand) Frank van Leeuwen, Leen van Zwieten, Arie van der Graaf, Arie Streefland, Gert Jan Meijers (zittend) John de Vries, Claudia Thunnissen en Tom Hazenberg. Niet op de foto maar zeker wel gids is Ferry de Winter.