Gratis rondleiding Romeinen in Zwammerdam

Vanaf dinsdagmiddag 2 april is het weer zover! De gidsen van het Romeins bezoekerscentrum bij Grand Café De Haven in Zwammerdam staan dan weer klaar om bezoekers rond te leiden.De rondleiding is elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en is gratis.

De gidsen vertellen over de vondsten in de kleine maar bijzondere tentoonstelling over het Romeinse fort, de soldaten en de beroemde Zwammerdamschepen in wat vroeger Nigrum Pullum heette. Buiten liggen de restanten van het fort en kun je je verbeelden hoe het moet zijn geweest. Het bezoek laat zich goed combineren met een heerlijke lunch in het Grand Café of een kop koffie met een lekker Limeskoekje.

Dit bijzondere Grand Café met zijn vaste tentoonstelling ligt in het gebied van de Romeinse Rijksgrens, de Limes, op het terrein van zorginstelling Ipse de Bruggen, Spoorlaan 19 in Zwammerdam.

Het landgoed is vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord