Wist u dat…?

Nederland geniet deze weken lekker van de vakantie. Maar Romeins Nederland zit niet stil.  Wist u dat………

– de Neder-Germaanse Limes Unesco Werelderfgoed is geworden? Eind juli  besloot het bestuur van Unesco dat deze iconische grens van het Romeinse Rijk de titel Werelderfgoed waard is.  

– de tentoonstelling in het bezoekerscentrum een Romeins geldbuideltje bevat?  Hoewel we niet precies weten hoeveel Romeinse munten er vroeger in pasten kunt u daar natuurlijk een gokje op wagen.

– er in de winkel in het bezoekerscentrum een Romeinse Mok te koop is? Deze wordt gemaakt op één van de dagbestedingslocaties van Ipse de Bruggen, Atelier Verfstreken in Alphen aan den Rijn.

-er in het Atelier ook andere kunstwerken worden gemaakt? Zoals bijvoorbeeld het schilderij De Romeinen, van kunstenaar Sem.

– dit is wat u nodig hebt wanneer u nog een geschenk met een mooi verhaal zoekt?

-er ook inhoudelijke informatie over het Romeinse Rijk te vinden is in de tentoonstelling?  Zoals uitgebreide overzichtskaarten van het Romeinse Rijk. En een mooie tijdlijn van een aantal Romeinse keizers.

– er wordt gewerkt  aan een aanlegsteiger net buiten het Landgoed? Deze steiger wordt het verbindingspunt tussen de Oude Rijn en het bezoekerscentrum.

– er vanaf dit najaar ook boten hier gaan aanleggen, die een Romeins vaararrangement vanuit Alphen aan den Rijn aanbieden?  Houd deze website in de gaten voor data en tijden.

-de receptuur van het Limeskoekje is verbeterd? En u de Romeinse Tijd nu nog beter kunt proeven wanneer u langskomt voor een kopje koffie?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord