Neder-Germaanse Limes is UNESCO-Werelderfgoed

Vorige week dinsdag 27 juli, kwam na lang wachten dan eindelijk het bevrijdende besluit. De voormalige grens van het Romeinse Rijk in Nederland en Duitsland is door de jury van UNESCO op de  UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst.

De plaatsing biedt dan wel geen directe financiële boost voor locaties langs de voormalige grens (Limes) maar het zorgt wel voor een toenemende bekendheid. De verwachting is dan ook dat het Groene Hart meer aandacht zal krijgen, zowel nationaal als internationaal.  Ipse de Bruggen blijft er aan werken om ook bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM als Romeinse beleving in Zwammerdam te promoten.  We zijn er klaar voor, met de vernieuwde tentoonstelling en verbeterde toegankelijkheid van het bezoekerscentrum!  

Geld versus creativiteit

Eén van de drijfveren achter de promotie van het bezoekerscentrum is onze eigen Leen van Zwieten, de projectcoördinator van NIGRVM PVLLVM. Met zijn motto ‘’Limes meets Zorg’’ staat hij trots achter de ontwikkelingen van de afgelopen jaren in Zwammerdam. In plaats van praten over geld wil Leen het liefst dat iedereen geniet van de geschiedenis in het gebied. ‘’Want geld hebben is handig, maar creativiteit is nog bepalender’’.

Een trotse Leen van Zwieten op het terrein van De Hooge Burch.

Rondleiding, kopje koffie, cadeautje

Met al deze vorderingen op het gebied van erkenning is er nog één ding wat mist, u de toeschouwer. We ontvangen u graag op ons mooie landgoed en deze historische grond.
Grand café De Haven en het bezoekerscentrum NIGVM PVLLVM zijn open op maandag t/m vrijdag 9-16 uur, zaterdag 9-17 uur en zondag 10-16 uur.  Hier kunt ook originele Romeinse cadeautjes kopen. Elke dinsdagmiddag is er daarnaast een gratis rondleiding door een kundige gids, door de tentoonstelling en over het opgravingsterrein. Tussen 14 – 16 uur.  We hopen u snel weer te zien!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord