Positieve uitkomst onderzoek naar combinatie zorg en erfgoed

Student Bart Werink heeft zijn onderzoek naar de combinatie zorg en erfgoed afgerond, zijn adviesdocument is klaar. Tijdens de Holland Limes Classic presenteerde hij de erfgoedrapportage ‘’Zorg meets Erfgoed’’ waarin hij adviseert over de stand van zaken van NIGRVM PVLLVM. Hij richtte zich op vier onderdelen: Communicatie binnen Ipse de Bruggen, Toerisme, Cliënten en Vergelijkbare situatie. Kernboodschap: ga zo door!

Niet alleen Ipse de Bruggen ontving het adviesdocument van Bart maar ook archeoloog Tom Hazenberg en wethouder Kees van Velzen. De boodschap aan Ipse de Bruggen is duidelijk: blijf vooral bezig zoals het nu gaat. Met de unieke combinatie van zorg en erfgoed heeft men goud in handen!

Aanbeveling

Natuurlijk zijn er altijd de ‘puntjes op de i’ te benoemen.  Dat geldt ook voor de organisatie van en communicatie over bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM.  Zo adviseert Bart een aparte functie te introduceren om de huidige coördinator te ontlasten. Leen van Zwieten, officieel projectcoördinator restauratieve voorzieningen binnen Ipse de Bruggen, is momenteel ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van NIGRVM PVLLVM. Niet alleen intern maar ook extern.  Door zijn taken te verlichten zou de onderlinge communicatie zowel binnen als buiten Ipse de Bruggen kunnen verbeteren. Bovendien zou het tegelijkertijd meer aandacht creëren voor de cliënten en hun belangen. Een nieuwe functionaris zou ook meer tijd hebben om verder onderzoek te doen naar de effecten van de unieke combinatie van zorg en erfgoed zoals deze is waargenomen in Zwammerdam.

Bijna klaar
Voor Bart liggen er nog een paar afrondende ‘klussen’ voordat hij zijn diploma van Hogeschool Saxion in handen houden kan. Eerst een verantwoordingsdocument afmaken, daarna zijn onderzoek verdedigen.  Maar het eind is in zicht.

Bart: ‘’Ik heb tijdens dit afstuderen veel geleerd en leuke nieuwe mensen leren kennen. Ook heb ik het goed getroffen met mijn opdrachtgever, Leen van Zwieten, die mij niet alleen inhoudelijk maar ook in mijn persoonlijke ontwikkeling nieuwe inzichten heeft gegeven. Kortgezegd, een hele waardevolle tijd!”’

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord