Limes expositie bij Atelier Verfstreken

Bij Atelier Verfstreken in Alphen aan den Rijn is de nieuwe expositie De Limes te bezoeken.  Deze expositie brengt het leven van de Romeinen in beeld, gezien door de ogen van de kunstenaars van Verfstreken. De vormen en beelden van de Limes kunstwerken verwijzen naar de rijke cultuur en geschiedenis van de Romeinen in Alphen aan den Rijn en omstreken. Tot en met 31 augustus is de tentoonstelling nog te zien!

In de galerie-cadeauwinkel van Atelier Verfstreken zijn naast de schilderijen en beelden nog meer leuke Limesproducten te vinden. Bijvoorbeeld originele Limessokken. Deze sokken zijn ontworpen ter ere van de Hollandse Limes Route, naar een ontwerp van het kunstwerk De Romein van kunstenares Pien. Sociale samenwerkingspartner Personality maakte de productie van dit unieke Outsider Artwear collectors item mogelijk. Daarnaast zijn er lekkere Lime(s) cakejes, speciaal ge bakken door Catering Prins Heerlijk.
Ook kun je bij Verfstreken een selfie met een Romeinse soldaat maken.

Kunstenares Pien van Atelier Verfstreken en founder van Personality Erik de Waard met de Limes sokken.

Bouwdoek als openluchtmuseum
Tegenover de galerie van Atelier Verfstreken, aan de Van Boetzelaerstraat in Alphen, zijn een aantal van de kleurrijke Limes ontwerpen te zien op maar liefst 12 meter bouwdoek. De expositie en de bouwdoeken vragen op originele wijze aandacht voor de archeologische waarde van de Hollandse Limes route die dwars door Alphen aan den Rijn loopt.

Als voetganger kun je allerlei boeiende details ontdekken op de bouwdoeken, die zijn vormgegeven als een openluchtmuseum. De Limesroute is een pelgrims pad, dat vanaf Nijmegen naar Katwijk voert. Het is een ontdekkingstocht langs de Hollandse Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

Samenwerking
Atelier Verfstreken werkt samen met de gemeente Alphen aan den Rijn in het cultuurplatform Khabbaz en de winkeliersvereniging van de Aarhof aan toegankelijkheid van kunst en cultuur in de stad. Het initiatief voor de bouwdoeken ontstond in samenwerking met Boer Bouw BV Nieuwerbrug en Garbe Institutional Capital Netherlands B.V.

Atelier Verfstreken is onderdeel van Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen is met 5500 cliënten, 5500 medewerkers en bijna 400 locaties de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al meer dan honderd jaar zorgen wij voor hen. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. www.ipsedebruggen.nl.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord