Kunstwerken Atelier Verfstreken langs Limes route.

Atelier Verfstreken, de creatieve werkplek voor kunstenaars van Stichting Ipse de Bruggen in Alphen aan den Rijn, ligt aan de Limes Route, de grensmarkering van het oude Romeinse Rijk. In Nederland loopt deze grens van Katwijk aan Zee, via Leiden, Alphen aan den Rijn, Zwammerdam, Bodegraven, Woerden en Utrecht, naar Wageningen, Arnhem en Nijmegen. Uit verschillende opgravingen en onderzoeken is stukje bij beetje een beeld ontstaan hoe de Limes eruit heeft gezien. De kunstenaars van Atelier Verfstreken in Alphen aan den Rijn (Romeinse naam: Albaniana) hebben zich laten inspireren door de verhalen uit de Romeinse geschiedenis en tonen hun prachtige creaties op 5 grote bouwdoeken aan Van Boetzelaerstraat, tegenover de galerie en kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Mark Dolk, vrijwilliger bij Verfstreken, was behulpzaam bij het maken van de lay-out.

Kunstwerk Limes met kunstenaars en begeleiders Verfstreken

 De kunstdoeken worden gesponsord door Garbe Institutional Capital Netherlands B.V en Boer Bouw B.V. uit Nieuwerbrug, die in opdracht van Garbe Institutional Capital Netherlands B.V. op deze locatie commerciële ruimten met hierboven 24 nieuwe appartementen zal laten verrijzen.

Het initiatief tot samenwerking met Boer Bouw B.V. ontstond, toen tegenover het atelier een houten schutting verscheen. Karina de Waard en Marianne Melgers, begeleiders bij Verfstreken zagen hierin een nieuw project voor de kunstenaars van het atelier en namen contact op met het bouwbedrijf. Met de Limes Route als leidraad maakten de Outsider Art kunstenaars van Verfstreken kunstwerken over de Romeinse tijd.

Eerder maakte het atelier al een muurschildering in de Aarhof in de samenwerking met de winkeliersvereniging van De Aarhof en centrummanager Marc Krimpenfort, die ook het Romeinen weekend in Alphen aan den Rijn organiseert.

De Limes Classic fietsroute, die op 10 juli zal plaatsvinden, voert de deelnemers o.a. langs de kunstwerken aan Van Boetzelaerstraat, www.limesclassic.nl. Leen van Zwieten, projectcoördinator in Zwammerdam van Stichting Ipse de Bruggen, was direct enthousiast om de prachtige Limes kunstwerken in de fietsroute op te nemen. In café De Haven in Zwammerdam bevindt zich het NIGRVM PVLLVM het kleinste castellum van Nederland, zijn in de jaren ’70 de schepen, het fort en de vicus opgegraven.

Van 1 juli t/m 30 september is in de galerie van Atelier Verfstreken een levendige expositie over de Romeinen te zien zijn. In de cadeau-winkel van Atelier Verfstreken en bij De Haven in Zwammerdam, zijn originele Limes producten te koop, zoals ansichtkaarten, kalenders en boekenleggers. Een echt collectors item is de originele Limes sok, waarvoor kunstenares Pien het ontwerp maakte.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord