Vraaggesprekken afstudeeronderzoek

Als onderdeel van het afstudeeronderzoek heeft Bart Werink, student van Saxion Hogeschool, vraaggesprekken gehouden met medewerkers van zorginstelling Ipse de Bruggen. Hij heeft mensen van verschillende afdelingen online bevraagd over het Romeinse bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Grand Café De Haven. Het doel van deze gesprekken is om een beeld te krijgen van de ervaringen van werknemers, die niet direct betrokken zijn bij de archeologische tentoonstelling.

Zo heeft Bart gesproken met Frank van Leeuwen, zorgmanager bij Ipse de Bruggen. Hem is gevraagd of de inrichting van het Limesbezoekerscentrum een nuttige toevoeging voor de instelling is, met name voor de cliënten maar ook voor het archeologische erfgoed.

Eén van de dingen die hij naar voren bracht, was dat hij bij aanvang van het project NIGRVM PVLLVM toch een lichte twijfel had over het effect op de bewoners. Zijn zorgen voor de cliënten verstevigen de notie van het op nummer één zetten van deze mensen. Maar die zorgen waren achteraf nergens voor nodig. Op de vraag of hij op dit moment iets zou aanpassen was het antwoord concreet: ’’Eigenlijk vind ik dat het heel goed gaat.’’.

Een andere werknemer met wie Bart heeft gesproken is Jan Verwoerd, coördinator groenvoorziening van het terrein De Hooge Burch in Zwammerdam. Deze ervaren werknemer – hij werkt hier al 38 jaar – twijfelt of de cliënten van de Hooge Burch enige interesse hebben voor de Romeinse geschiedenis van de locatie. Wel ziet hij in dat er meer aandacht komt voor de cliënten, en dat is positief. Hij geeft ook aan dat er wellicht meer aandacht kan worden besteed aan het verbeelden van het castellum, door er bijvoorbeeld een maquette van te maken en deze te verwerken in de tentoonstelling.

Als vervolg voor het onderzoek gaat Bart bezig met een adviesrapport om te garanderen dat bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM zo aangenaam mogelijk voortgezet wordt voor zowel de bewoners van de zorginstelling als voor u, de bezoeker.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord