Nieuwe expositie NIGRVM PVLLVM krijgt vorm

Om bezoekerscentrum de Haven compleet te maken is er 17 Maart jl. goedkeuring gegeven voor het aanvullen van de huidige tentoonstelling NIGRVM PVLLVM. De expositie neemt de bezoeker mee in de oorspronkelijke Romeinse bewoning in het gebied, en de opgraving waarvan nog enkele vondsten aanwezig zijn vandaag de dag. Daarnaast draagt de tentoonstelling bij aan de relatie tussen de bewoners van Ipse de Bruggen en de directe geschiedenis van het Romeinse verleden.

Aan de basis van de opdracht staan drie partijen; Echo Information Design voor het ontwerp en de uitvoering, Hazenberg Archeologie voor de inhoud en medewerkers van Ipse de Bruggen voor de productie van het hout. Deze combinatie van erfgoed en de bewoners van Ipse de Bruggen is precies waar NIGRVM PVLLVM voor staat, een mooie manier om de cliënten te betrekken bij de Romeinse achtergrond van het gebied in Zwammerdam.

Alledaags leven

Met de aanvulling komen de schepen in de vitrines extra in de aandacht, en wordt er meer aandacht besteed aan een drietal thema’s; Het Romeinse Rijk, de Limes en het dagelijkse leven. Daarnaast zal er een digitaal scherm komen, waar verdiepende informatie over het fort en de schepen tonen. En als klap op de vuurpijl wordt er zelfs een originele veldtekening van de opgraving tentoongesteld.

De vernieuwde tentoonstelling is vanaf eind April te bewonderen voor de bewoners van Ipse de Bruggen, en wanneer de maatregelen het weer toestaan is eenieder die geïnteresseerd is welkom in bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM. Dan zullen de werknemers u verwelkomen met een heerlijk Limeskoekje.

Impressie van de aangevulde tentoonstelling

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord