Hollandse Limes Classic 2021 start vanuit huis

De organisatie van de Hollandse Limes Classic heeft besloten om het fietsevenement in het Groene Hart dit jaar om te dopen tot een ‘vanuit huis’-editie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

Routes

Als deelnemer aan de Hollandse Limes Classic @Home kunt u kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 25, 65 en 110 kilometer. Iedereen kan meedoen, op de gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Na inschrijving ontvangen deelnemers van de organisatie een startpakket, met daarin de gekozen route en verschillende streekproducten. De route kunnen deelnemers vanuit hun eigen huis fietsen.

De geweldige routes brengen u dwars door het Groene Hart en langs de Romeinse Limes. Deze grens van het voormalige Romeinse Rijk volgt de Rijn, van Katwijk aan Zee, via Alphen tot aan de Duitse grens bij Herwen en verder de grens over. Langs de Limes zijn nog verschillende Romeinse vondsten te bewonderen, zoals te zien bij de tentoonstelling NIGRVM PVLLVM op het terrein van Ipse de Bruggen in Zwammerdam, Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn en archeologisch park Matilo in Leiden. Een stukje unieke Nederlandse geschiedenis dat de deelnemers op 10 juli op eigen gelegenheid kunnen ontdekken.

NIGRVM PVLLVM

Organisatiepartner Ipse de Bruggen stelt op 10 juli speciaal voor de deelnemers aan de Hollandse Limes Classic haar deuren open om het castellum NIGRVM PVLLVM te bekijken. Op het terrein van Ipse de Bruggen zijn de wereldberoemde Zwammerschepen gevonden. Tevens is er een bijzondere tentoonstelling ingericht met vondsten uit de Romeinse tijd.

Tijdens de Hollandse Limes Classic biedt Ipse de Bruggen deelnemers aan om deze unieke tentoonstelling te bekijken en is er de mogelijkheid om een Romeins bakje koffie te drinken. Dit wordt volledig verzorgd door de cliënten van Ipse de Bruggen.

Van stad naar land

Als deelnemer fietst u niet alleen langs Romeinse bijzonderheden maar ook langs verschillende lokale boeren, verbonden via de Groene Hart Coöperatie. Hier kunt u als deelnemer genieten van een lokale lekkernij. Zo zet de organisatie zich in om stad en land met elkaar te verbinden. Ook Hoogvliet supermarkten heeft zich aangesloten als partner van de Hollandse Limes Classic @Home. Hoogvliet vindt het belangrijk om in deze lastige tijd beweging te stimuleren en ziet in dit coronaproof evenement een passend initiatief. Hoogvliet heeft daarnaast een warme band met de STREEK boeren en draagt hen graag een warm hart toe. Bij Hoogvliet kun je als enige supermarkt ook STREEK producten kopen, deze komen rechtstreeks van de boeren. Deelnemers ontvangen naast de route dan ook verschillende waardebonnen en mooie STREEK producten in hun startpakket.

Deelnemers ontvangen hun welverdiende medaille.

Meedoen

Wilt u meefietsen met deze @home-editie van de Hollandse Limes Classic? Dat kan, de inschrijving is inmiddels geopend via de website. In de dagen voor het evenement ontvangt u het mooie startpakket met de gekozen route thuis. Zo kan u goed voorbereid op zaterdag 10 juli op ontdekkingstocht over de Hollandse Limes en ondersteunt u de lokale ondernemers in het Groene Hart. Het inschrijfgeld voor dit evenement is 27,50 euro. Voor meer informatie en inschrijven: www.hollandselimesclassic.nl

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie