NIGRVM PVLLVM in onderhoud voor Limesjaar 2021

Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM op Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam

Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM is in voorbereiding op het Limesjaar 2021 “under construction”. We actualiseren de Expositie met nieuwe tekstborden en nieuwe vormgeving passend bij het ge-restylede Grand Café De Haven. En ook brengen we een langverwachte droom van het Genootschap in vervulling. Wat dat is? Dat vertellen we later.

In de workshops van Ipse de Bruggen werken cliënten aan nieuwe vaandels en vlaggenmasten die in de Castellumtuin het Romeinse grensfort zo mooi in beeld brengen.

En dat allemaal om helemaal klaar te zijn voor 2021, het jaar waarin we verwachten dat UNESCO de Nedergermaanse Limes, waarvan NIGRVM PVLLVM onderdeel is, als Werelderfgoed erkent.

In 2021 staan ook de gidsen weer voor u klaar voor de wekelijkse rondleidingen. Ipse de Bruggen en Het Genootschap hopen u dan weer te mogen verwelkomen in ons mooi Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM.

Arie Streefland maakt de vitrine van de Expositie in NIGRVM PVLLVM schoon, zodat de collectie weer prachtig kan worden getoond aan het publiek.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie