Sluit je aan bij onze groep!

De vrijwilligers van het Genootschap Nigrvm Pvllvm vormen een hecht en gezellig team, dat nieuwe collega’s graag ziet komen. Om uitbreiding van de gratis rondleidingen mogelijk te maken en meer bezoekers te kunnen trekken.

Er is altijd plaats voor enthousiastelingen die het leuk vinden om bezoekers rond te leiden, het bijzondere verhaal over de vondst van de wereldberoemde Zwammerdamschepen te vertellen en de kleinere vondsten toe te lichten. Oók als je er nog niets vanaf weet maar wel interesse hebt in geschiedenis, en dan de Romeinse tijd in het bijzonder.

Nigrvm Pvllvm, tentoonstelling en castellum
De compacte maar bijzonder interessante tentoonstelling over de Romeinse Zwammerdamschepen, het fort en de relatie met de inheemse bevolking is altijd te bezoeken tijdens de openingstijden van Grand café De Haven.

Maar elke dinsdagmiddag van april tot november is er een gids aanwezig om de vragen van bezoekers te beantwoorden en ze rond te leiden bij de overblijfselen van het castellum. Daarnaast zijn er soms groepen die buiten deze middag een rondleiding boeken.

Onze huidige groep, verenigd in het Genootschap Nigrvm Pvllvm, zou graag het aantal  rondleidingen willen uitbreiden maar daarvoor hebben wij nieuwe collega’s nodig. Het liefst voordat het nieuwe seizoen weer begint!

Nigrvm Pvllvm en Ipse de Bruggen
Ipse de Bruggen, instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft met landgoed Hooge Burch een hele bijzonder plek in handen. Niet alleen is het een historische site maar daarnaast wonen en werken er mensen met en zonder een verstandelijke handicap zij aan zij. Daarnaast is Grand café De Haven een mooie, boeiende en gezellige omgeving om als vrijwilliger (of gast) rond te lopen.

Ben jij de enthousiaste persoon die we zoeken?
Heb je na het lezen van deze tekst het idee opgevat om de tentoonstelling te willen zien? Om te kijken of jij je wilt aansluiten bij de vrijwilligersgroep? Of misschien ken je de tentoonstelling al en wil je graag kennismaken en meer informatie krijgen?

De tentoonstelling wordt momenteel vernieuwd, maar kennismaken is zeker mogelijk. Stuur een mail naar info@nigrumpullum.nl,  dan nemen we contact met je op. Welkom!

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *