Nog even wachten, het wordt nog mooier…..

Bent u een Romeinse geschiedenisliefhebber? Een wandelaar, fietser of bezoeker van grand café De Haven?  Dan valt er voor u vanaf eind april 2020 nog meer genieten in zowel het grand café als bij de tentoonstelling Nigrvm Pvllvm.

Terwijl het grand café wordt verbouwd, zijn de vondsten van de tentoonstelling opnieuw bekeken, beschreven, gefotografeerd en voorzien van een conditierapport.  Het Romeinse geldtasje, het tere parfumflesje, de umbo (schildknop), het prachtige zwaard met opschrift, het rode aardewerk en nog veel meer: alles is door de handen van de deskundigen gegaan. Zij zorgen er ook voor dat een aantal voorwerpen een speciale behandeling krijgt om hen nog beter voor de toekomst te behouden.

Tegelijkertijd nemen zij ook de tentoonstelling zelf onder de loep: hoe kunnen we het geheel nog aantrekkelijker maken voor de bezoekers?

Feestelijke heropening
U kunt het zelf komen beoordelen, binnenkort. Op vrijdag 24 april worden zowel grand café De Haven als de tentoonstelling Nigrvm Pvllvm feestelijk heropend.

Wilt u zo lang niet wachten?  Op het terrein van Hooge Burch kunt u vrij wandelen en fietsen en  de restanten van het hoofdkwartier van het fort, de principia, komen bekijken.

Start rondleidingen eind april
De gidsen van het Genootschap Nigrvm Pvllvm staan te trappelen om u weer rond te kunnen leiden en uw vragen te beantwoorden. De eerste gratis rondleiding start op dinsdag 28 april a.s. . vanaf 14.00 uur.  U bent welkom tot 16.00 uur.

Natuurlijk kunt u ook een rondleiding boeken, als verjaardagscadeau, voor een jubileum of zo maar.  Al dan niet samen met een lunch of een high tea.
Mail Leen.van.zwieten@ipsedebruggen.nl  of bel 0172 – 642 642.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *