Bezoek Xanten van gidsen goed voor bezoekers

Vlak over de Duitse grens bij Nijmegen is de grootste Romeinse stad van het noorden te bezichtigen. Het Archäologischer Park Xanten is gebouwd op de resten van de Colonia Ulpia Traiana. Afgelopen week bezochten de gidsen van Nigrum Pullum het park. Voor sommigen was het een hernieuwde kennismaking want er is veel veranderd in de loop der jaren.

Zij bezochten onder andere  het LVR-RömerMuseum in het park. Het bevat een verzameling gereedschappen en producten van de handwerklieden, een nagenoeg complete Romeinse platbodem en een uitgebreide militaire collectie.

Met de vers opgedane kennis kunnen de gidsen bezoekers van hun eigen kleine maar fijne collectie nog beter informeren. Elke dinsdagmiddag treft u een van hen in grand café De Haven op het terrein van Hooge Burch (Ipse de Bruggen) in Zwammerdam.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *