Grand café de Haven en het Romeinse castellum Nigrum Pullum

In de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn op het landgoed Hooge Burch in Zwammerdam (waar tegenwoordig zorginstelling Ipse de Bruggen is gevestigd) bijzondere ontdekkingen gedaan. Het gebied ligt langs de Romeinse Rijksgrens: de Limes. Op dit terrein zijn in het verleden het Romeinse fort Nigrum Pullum en haven met de beroemde ‘Zwammerdamschepen’ ontdekt.

In grand café De Haven kun je in Romeinse sferen zeven dagen per week terecht voor een kopje koffie of thee met wat lekkers of een lunch. In het Limesbezoekerscentrum zijn de archeologische vondsten te zien die op dit terrein zijn opgegraven. Het café wordt gerund door cliënten van Ipse de Bruggen. Het landgoed is openbaar toegankelijk en in het park kun je ook nog de plek bekijken waar diverse sporen van het fort zijn aangetroffen.

Er is ook een kleine winkel waar je onder meer Limesbier, Limeskoekjes en vogelhuisjes in de vorm van Romeinse wachttorens – gemaakt door cliënten van Ipse de Bruggen – kunt kopen. Grand café De Haven ligt aan de Spoorlaan 19 in Zwammerdam en is open van donderdag tot en met zondag van 9 tot 17 uur en maandag tot en met woensdag van 9 tot 16 uur. Meer informatie vind je hier.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord