Maandelijks archief: augustus 2021

Wist u dat…?

Nederland geniet deze weken lekker van de vakantie. Maar Romeins Nederland zit niet stil.  Wist u dat………

– de Neder-Germaanse Limes Unesco Werelderfgoed is geworden? Eind juli  besloot het bestuur van Unesco dat deze iconische grens van het Romeinse Rijk de titel Werelderfgoed waard is.  … Lees verder “Wist u dat…?”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

OVT (VPRO) brengt Limes op NPO-Radio1

Op zondag 15 augustus was Tom Hazenberg, curator van de tentoonstelling in Nigrvm Pvllvm, te horen op NPO-Radio 1,
Hij was te gast bij het VPRO-programma OVT. Presentator, documentairemaker en schrijver Mathijs Deen interviewde hem over drie dingen:

  1. over de plaatsing van de Neder-Germaanse Limes op de Werelderfgoedlijst
  2. over de Rijn als transportroute (Zwammerdamschepen!)
Lees verder “OVT (VPRO) brengt Limes op NPO-Radio1”
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Neder-Germaanse Limes is UNESCO-Werelderfgoed

Vorige week dinsdag 27 juli, kwam na lang wachten dan eindelijk het bevrijdende besluit. De voormalige grens van het Romeinse Rijk in Nederland en Duitsland is door de jury van UNESCO op de  UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst.

De plaatsing biedt dan wel geen directe financiële boost voor locaties langs de voormalige grens (Limes) maar het zorgt wel voor een toenemende bekendheid.… Lees verder “Neder-Germaanse Limes is UNESCO-Werelderfgoed”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Positieve uitkomst onderzoek naar combinatie zorg en erfgoed

Student Bart Werink heeft zijn onderzoek naar de combinatie zorg en erfgoed afgerond, zijn adviesdocument is klaar. Tijdens de Holland Limes Classic presenteerde hij de erfgoedrapportage ‘’Zorg meets Erfgoed’’ waarin hij adviseert over de stand van zaken van NIGRVM PVLLVM. Hij richtte zich op vier onderdelen: Communicatie binnen Ipse de Bruggen, Toerisme, Cliënten en Vergelijkbare situatie.Lees verder “Positieve uitkomst onderzoek naar combinatie zorg en erfgoed”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Cadeaus met een Romeinse twist!

Een verjaardag of bezoekje aan vrienden in zicht? En u wilt niet met een standaard bloemetje aankomen maar weet niet wat dan wel mee te nemen?  Denk dan eens aan een origineel cadeau, met een knipoog naar de Romeinse tijd! Super origineel, betaalbaar en een leuk gespreksonderwerp.Lees verder “Cadeaus met een Romeinse twist!”

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

Romeinse belevenis in Zwammerdam!

U kunt zich weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Tussen 14.00 en 16.00 uur staat er een gids van Het Genootschap voor u klaar voor een Romeinse belevenis over terrein dat aan Unesco Wereld Erfgoed is gelinkt.Lees verder “Romeinse belevenis in Zwammerdam!”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen