Maandelijks archief: juli 2021

26 augustus: openbare digitale preview Limescongres 2022 (Engelstalig)

In 2022 is strijkt het Internationale Limes Congress eindelijk weer neer in Nederland, in Nijmegen om precies te zijn. Een jaar later dan gepland vanwege de covid-19 situatie. Ter overbrugging van het “verloren” jaar organiseren Nijmegen en de Wetenschappelijke Commissie in samenwerking met het Rijks Museum van Oudheden een Digitale Preview op donderdag 26 augustus a.s.… Lees verder “26 augustus: openbare digitale preview Limescongres 2022 (Engelstalig)”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Gezamenlijk arrangement Zwammerdamschepen een groot succes

Zaterdag 17 juli heeft reisorganisatie Historizon voor het eerst de dagtocht Romeinen in Alphen aan den Rijn naar Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam en Museumpark Archeon georganiseerd. Centraal stonden de wereldberoemde Zwammerdamschepen. Historizon is een reisorganisatie die historische excursies en reizen organiseert naar bestemmingen in Nederland, Europa en verder.… Lees verder “Gezamenlijk arrangement Zwammerdamschepen een groot succes”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Hollandse Limes Classic 10 juli, dit maal vanuit huis

Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam zette op 10 juli speciaal voor de Hollandse Limes Classic haar deuren open om de deelnemers de kans te bieden het Castellum NIGRVM PVLLVM te bekijken. Dit terrein van Ipse de Bruggen is bekend vanwege de vondsten van de wereldberoemde Zwammerschepen. Lees verder “Hollandse Limes Classic 10 juli, dit maal vanuit huis”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Limes expositie bij Atelier Verfstreken

Bij Atelier Verfstreken in Alphen aan den Rijn is de nieuwe expositie De Limes te bezoeken.  Deze expositie brengt het leven van de Romeinen in beeld, gezien door de ogen van de kunstenaars van Verfstreken. De vormen en beelden van de Limes kunstwerken verwijzen naar de rijke cultuur en geschiedenis van de Romeinen in Alphen aan den Rijn en omstreken.Lees verder “Limes expositie bij Atelier Verfstreken”

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Opening Canon van Nederland in Museumpark Archeon

Donderdagmiddag 8 juli is de Canon van Nederland geopend in Museumpark Archeon en is De Romeinse Limes van Museumpark Archeon officieel aangesloten bij het netwerk van de Canon van Nederland. 

Het programma werd geopend door Jack Veldman, directeur Museumpark Archeon.… Lees verder “Opening Canon van Nederland in Museumpark Archeon”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Hollandse Limes Classic @Home

Goed nieuws! De corona cijfers gaan steeds verder omlaag en de versoepelingen volgen elkaar in rap tempo op! Dit biedt voor de Hollandse Limes Classic @home ook mogelijkheden om de tocht nog leuker te maken. Je fietst nog steeds vanuit huis, maar langs de routes is veel vertier.Lees verder “Hollandse Limes Classic @Home”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen