Maandelijks archief: maart 2021

Nieuwe expositie NIGRVM PVLLVM krijgt vorm

Om bezoekerscentrum de Haven compleet te maken is er 17 Maart jl. goedkeuring gegeven voor het aanvullen van de huidige tentoonstelling NIGRVM PVLLVM. De expositie neemt de bezoeker mee in de oorspronkelijke Romeinse bewoning in het gebied, en de opgraving waarvan nog enkele vondsten aanwezig zijn vandaag de dag.Lees verder “Nieuwe expositie NIGRVM PVLLVM krijgt vorm”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De Zwammerdam-eik

Wat lijkt u interessanter om te bekijken? Een schip met alleen het prachtige originele oude hout maar niet compleet? Of een compleet schip dat een combinatie is van het originele hout aangevuld met nieuw hout? Voor archeologen vaak een lastige keuze.Lees verder “De Zwammerdam-eik”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De Umbo van Zwammerdam

Het jubilerende tijdschrift Frons nodigde  archeoloog en classicus Tom Hazenberg uit om te spreken tijdens hun lustrumsymposium in februari jl. Tom sprak over enkele epigrafische vondsten van de West-Nederlandse Limes. Epigrafie is de wetenschappelijke bestudering van inscripties die (op duurzame wijze) zijn aangebracht op steen of andere harde materialen, of zijn gegraveerd in metaal.Lees verder “De Umbo van Zwammerdam”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Afstuderen bij Ipse de Bruggen

Bij Ipse de Bruggen zijn regelmatig stagiaires werkzaam in het kader van hun opleiding. Dit zijn doorgaans zorgopleidingen maar Bart is een uitzondering………

Wie ben ik?

Ik ben Bart Werink, 22 jaar oud en 4de-jaars HBO-Archeologie student aan Hogeschool Saxion Deventer.… Lees verder “Afstuderen bij Ipse de Bruggen”

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen