Nieuwsartikel

29 april Historizon Dagtocht ‘Zwammerdamschepen’
29 april Historizon Dagtocht ‘Zwammerdamschepen’

Zaterdag 29 april wordt er door Historizon een dagtocht georganiseerd met een bezoek aan NIGRVM PVLLVM en Museumpark Archeon.

Op de plek waar tegenwoordig een zorginstelling is gevestigd, werden in de jaren ‘70 bij opgravingen zes schepen uit de Romeinse tijd gevonden. Het betrof drie boomstamkano’s en drie vrachtschepen, een unieke vondst. Ze kregen allemaal een nummer op volgorde van ontdekking. Toevallig hebben de kleinere vaartuigen de oneven nummer 1,3 en 5 gekregen. De vrachtschepen van het type ‘Zwammerdam’ zijn achtereenvolgens genummerd 2,4 en 6.

De vondst van de schepen werd gedaan op het de plaats van de vroegere Romeinse Castellum Nigrum Pullum, een legerkamp uit het jaar 80 n.Chr. Op de plaats van ontdekking is het Limes bezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM, Zwammerdam gerealiseerd, dat we zullen bezoeken.

‘s Middags bezoeken we de Romeinse restauratiewerven in Museumpark Archeon, het openluchtmuseum dat het leven in Nederland in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen laat zien.

Prijs: € 79,- (inclusief: gidsen, toegangen, koffie/thee, lunch en vervoer)
Datum: Zaterdag 29 april 2023
Tijd: de exacte tijden voor deze dagtocht worden nog bekendgemaakt
Aanmelden: via de site van Historizon